Sejlerskolen

Der er ny hjemmeside på vej til KvS.

Der er en ny hjemmeside på vej indenfor de næste par uger. Tilmelding til nye sejlerskoleaktiviteter i 2022 vil foregå på den nye hjemmeside. Mere info følger.

pasting

På Kvindelig Sejlklubs sejlerskole lærer du at sejle en sejlbåd i trygge rammer, hvilket indebærer både sommersejlads og vinterkurser.

 

Generelt om sejlerskolen

Vores sejlerskolehold træner alt det, der skal til for, at du som sejler kan blive god til at håndtere en sejlbåd på en sikker måde under alle vind -og vejrforhold. På sejlerskolen lærer du om sikkerhed og bådvedligeholdelse, ligesom du bliver dygtig til bådmanøvre og det at planlægge en sejlads.
 
Undervisning i Kvindelig Sejlklub sejlerskole er typisk et to-årigt forløb med instruktør, hvor grundlæggende færdigheder og rutiner opøves.
 
Sejlerskolen starter omkring 1. maj og slutter sidst i september. I juli måned holder sejlerskolen ferie og bådene bruges til feriesejlads. Der er 16 sejlaftener i løbet af sæsonen.
 
Kvindelig Sejlklubs sejlerskole er certificeret af Dansk Sejlunion og de frivillige kvindelige instruktører har med succes lært kvinder at sejle siden 1942.
 

Mange muligheder

Som elev kan du:
• deltage i sejlture KvS arrangerer
• fællesture med sejlerskolerne i Svanemøllekredsen
 
Vi opfordrer dig til at deltage i så meget som muligt i løbet af sæsonen.
 
Som KvS fører kan du:
• leje klubbens både
• videreuddanne dig i kapsejlads og trim
• deltage i Kom og Sejl
 

Årshjul

 
 Krav til førerbevisKvSSvanemøllekredsenØresund
JanuarTeoretisk navigationNytårskur  
Februar
Marts 
TovværkskursusForedrag  
AprilKlargøring
Generalforsamling
Standerhejsning 
Introaften til sejlerskolen 
  
Maj
Juni
Praktisk sejlads
 Kom og sejl
Spilerkursus
Weekendtur 
Fællesarbejdsdag
Kapsejladsskole
Onsdagsmatch 
24-timers sejlads
Sjælland Rundt 
JuliSommerferie   
August
September 
Praktisk sejlads
Motorkursus
Natsejlads
Førerprøve 
Kom og sejl
Weekendtur 
Kapsejladsskole
Onsdagsmatch
Gaffelriggerdag
Fælles weekendtur 
Hven rundt ved nat
24-timers sejlads 
Oktober
Afrigning 
Brandbekæmpelse
Førstehjælp
   
NovemberTeoretisk navigationAfriggerfest  
DecemberTeoretisk navigation   
 

Prøven i praktisk sejlads

Vores prøver i praktisk sejlads bliver overvåget af en censor, som er bemyndiget af Søfartstyrelsen. Det foregår én gang om året i slutningen af september. Når du har bestået denne prøve og det teoretiske navigationskursus, får du Søfartstyrelsens "Bevis for duelighedsprøve i sejlads for fritidssejlere". Navigationskurset kan tages i en af vores naboklubber eller på en af aftenskolerne. Læs mere under Teoretisk Navigation
 

Førerbevis er nødvendigt

For at leje klubbådene og sejle med dem som ansvarlig fører kræves det, at du er aktivt medlem og har KvS førerbevis - altså har gennemgået KvS's sejleruddannelse - eller har førerbevis fra en af de klubber, vi samarbejder med i Svanemøllekredsen. Er du i tvivl, så kontakt skoleudvalget.

Som fører af klubbådene skal du kende og overholde "Reglement og sikkerhedspolitik for sejlads med klubbens både", som findes her

KvS fører

For at få KvS's førerbevis har vi krav om lidt flere kurser, du skal tage udover Søfartstyrelsens duelighedsbevis. Download Kvindelig Sejlklubs Elevpolitik, hvor du kan læse mere om kravene til Kvindelig Sejlklubs førerbevis. 
 

Tilmelding

Læs mere om hvordan du tilmelder dig sejlerskolens kursus i praktisk sejlads her
 

Billeder fra KvS

Følg os på facebook